pondělí 9. května 2011

The Sims 3 : Hrátky Osudu - Teenageři

Teenageři si v The Sims 3 Hrátky osudu prožijí své náladové a rebelské období, které čeká každého Simíka předtím, než se z něj stane mladý dospělý. Níže najdete rychlé shrnutí vybraných zbrusu nových možností a obsahu, které provedou vaše náctileté Simíky tímto bouřlivým obdobím!


Lumpárny a nastražené pasti
  • Právě lumpárny a nastražené pasti skvěle umožní vašim Simíkům vyjádřit svoji niterní úzkost!
o   Teenageři teď mohou nastražit past na různé objekty ve své domácnosti a pak se jen uklidit do bezpečí a v klidu sledovat, jak nějaký chudák padne do jejich záludné pasti. Mezi objekty, na které je možné pasti nastražit, patří sprchy, toalety, dřezy, počítače a pohovky. Teenageři dokonce mohou uskutečňovat i předstírané telefonické hovory.
o   Také je tu možnost použít interakci „Nastražit past na...“, čímž připravíte past pro konkrétního Simíka, který se na pozemku nachází. Následně jej můžete zavolat a přesvědčit ho, aby daný objekt použil!
o   Kromě nastražených pastí se můžete bavit i lumpárnami, které se dají provádět ve městě, sousedům nebo dalším členům simíkovské komunity. Chcete-li vyvést lumpárnu, vyhlédněte si souseda, který je doma, a klikněte na jeho dům. Po kliknutí dostane váš teenager na výběr z celé řady lumpáren, mezi kterými nesmí chybět předstírané zazvonění, zapálená taška a dokonce ani útok vajíčky na vchodové dveře!
o   Měli jste někdy chuť zajistit, aby se nějakému Simíkovi udělalo zle od žaludku, nebo aby dokonce musel zvracet? Teenageři, kteří zvládnou práci se zbrusu novou chemickou laboratorní sadou, budou moci objevit lektvar Smrduté bomby, který budou moci používat doma i ve městě!
o   Když se Simíkovi úspěšně podaří vyvést lumpárnu nebo někoho nachytat na pasti, dostane náladovku úspěšná lumpárna. Teenageři, kteří úspěšně vyvedli velké množství lumpáren, aniž by je přistihli, dostanou silnou náladovku Mistr lumpáren!
o   Simíci, kteří se stali terčem lumpárny, mohou celou situaci považovat za veselou a v takovém případě dostanou pozitivní náladovku napálený. Záleží ale na osobnosti daného Simíka a pokud narazíte na někoho protivného, dostane negativní náladovku napálený.
o    Dávejte si ale pozor, protože vyvádění lumpáren a nastražování pastí má svá úskalí: Simíky mohou přistihnout dospělí nebo policie, nebo na ně mohou žalovat jiní teenageři nebo děti. V takovém případě na ně čeká trest!

Trestání
  • Kromě obyčejného hubování teď na teenagery čeká celá řada nových trestů! 
o   Podle toho, jak vážného prohřešku se Simík dopustil (přistižený při vyvádění lumpárny, rvačka se sourozencem, venku po večerce apod.), a také podle toho, do čeho všeho dalšího se ještě namočil, se může dočkat trestu v rohu, může dostat zákaz používat svůj oblíbený předmět v domácnosti, nebo dokonce dostat domácí vězení!
o   Když ho pošlou do rohu, dostane negativní náladovku Musí stát v rohu, a bude tam muset stát, dokud si pořádně nepopřemýšlí o tom, co provedl. Pokud tuto interakci zrušíte a vašeho Simíka přistihnou, budou mít ještě mnohem větší problém!
o   Pokud teenager dostane zákaz používat jeden ze svých oblíbených předmětů (třeba počítač nebo videoherní systém), bude mít k dispozici schopnost, aby se k němu připlížil a trochu si užil. Pokud vás dospělý přistihne, jak předmět používáte, čeká vašeho Simíka další trest!
o   Za nejhorší prohřešky nebo neustálé problémy čeká děti domácí vězení (když vás domů přiveze policie, je to přesně ten případ). Když má teenager domácí vězení, dostane také negativní náladovku Domácí vězení s trváním, které odpovídá závažnosti prohřešků, kterých se dopustil.
o   Pokud mají Simíci domácí vězení, mohou se z pozemku pokusit vyplížit. To ale dokáží jen ti nejodvážnější. Pokud se jim to povede, dostanou náladovku Vyklouzl! Náladovka Pokud se jim to nepodaří, domácí vězení jim prodlouží.
o   Když je váš Simík potrestán, má možnost prosit dospělého o odpuštění ve snaze zbavit se trestu. Když se váš Simík pustí do domácích prací, jako je vaření a uklízení, vylepší to jeho šanci na odpuštění.

Vlastnost rebel
  • Simíkům teď můžete přiřadit i úplně novou vlastnost: rebel.
o   Teenageři s touto vlastností budou mít větší šanci, že jim lumpárny a nastražené pasti projdou. Stejně tak bude méně pravděpodobné, že je přistihnou při porušení večerky.
o   Rebelští teenageři také dostanou náladovku Bojuj s mocí, když provedou něco opravdu bláznivého: třeba si pořídí tetování, opíšou od někoho úkol nebo rozbijí domeček pro panenky.

Změny nálady
  • Náctiletí Simíci budou občas zažívat různé změny nálady.
o   Když se Simík ráno vzbudí, je možné, že dostanete upozornění, že zrovna zažívá změny nálady! Pokud tomu tak je, dostane takový Simíky náladovku Trpí změnami nálady.
o   Během dne si vaši Simíci mohou začít přát provádět bláznivé nebo rebelské věci, například urážet ostatní Simíky, nebo jít za školu, což se ostatním Simíkům rozhodně nebude líbit.

Teenagerské večírky
  • Náctiletí Simíci teď mohou doma pořádat divoké večírky, když jsou jejich rodiče pryč!
o   Během dospívání Simíka se může stát, že dospělí, kteří s ním žijí na pozemku, budou chtít vyrazit na dovolenou jen pro dospěláky. Pokud s tím budete souhlasit, teenager zůstane doma, aby se o dům „postaral“, zatímco budou pryč.
o   Jakmile jsou rodiče pryč, teenageři mohou pomocí telefonu sezvat své náctileté kamarády na domácí večírek!
o   Dejte si ale pozor, ať se váš večírek příliš nerozjede. Mohli byste tak na sebe upozornit sousedy, kteří rádi zavolají policii! V takovém případě můžete použít interakci Rozpustit večírek a pokusit se tak vyklidit dům ještě předtím, než policie dorazí.

Mimoškolní aktivity a školní plesy
  • Teenageři se mohou přihlašovat do mimoškolních aktivit, jako jsou kluby nebo kurzy, a dokonce mohou vyrazit na školní plesy, jako je třeba maturitní ples!
o   Teenageři se mohou přihlásit do mimoškolních klubů a kurzů, jde například o sportovní nebo hudební klub. Po přihlášení se mladí Simíci začnou učit dovednost, která s činností klubu souvisí.
o   Během Simíkových středoškolských let se budou často konat i školní plesy. Když taková příležitost nastane, bude potřeba, abyste si našli někoho, kdo s vámi půjde.
o   Když jsou Simíci na plese, mají šanci stát se králem, nebo královnou plesu, poprvé se s někým políbit, nebo se dokonce vykašlat na svůj doprovod.

Žádné komentáře:

Okomentovat